Nes Bilelektro A/S
service service-and-repairsservice diagnosisservice brake-serviceservice battery-serviceservice lightsservice exhaust-systemservice extra-servicesservice ac-serviceservice additional-heating

Eu-kontroll

featured image

Statens vegvesen sender ikke lenger ut innkalling til kontroll av kjøretøy. Du må selv følge med og avtale tid for kontrollen, slik at bilen din blir kontrollert og godkjent før utløpet av fristen. Vi er godkjent for å utføre EU-kontroll på person-/varebiler under 3500 kg. Våre mekanikere har kompetanse og utstyr som tilfredsstiller de krav som din bilprodusent forventer. Det er ditt ansvar å sørge for at bilen din er EU-kontrollert i tide. Målet med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Hva koster en Eu-kontroll?

Prisen på EU-kontroll kan variere. De godkjente verkstedene kan selv bestemme hvor mye EU-kontroll skal koste.

Statens vegvesen er den overordnete kontrollmyndigheten for EU-kontroll, men har «satt bort» selve kontrolljobben til godkjente verksteder. Statens vegvesen blander seg heller ikke inn i prisene verkstedene måtte ta for jobben. Hvert verksted eller kontrollorgan står altså fritt til å bestemme prisen på EU-kontroll.

Vår pris er:

  • 1. gangskontroll for person/varebil opp til 3 500 kg.  kr.  800,- + mva(1 000,-) for bensin og dieselbil
  • 1. gangskontroll for vare/bobil opp til 7 500 kg.  kr.  1 200,- + mva(1 500,-) for bensin og dieselbil
  • Etterkontroll på kontroll utført hos oss er gratis.
  • Etterkontroll på kontroll utført ved annet verksted kr.250,- +mva(312,50)

Når skal bilen på EU-kontroll?

EU-kontroll kan gjøres inntil fire måneder i forkant av kontrollfristen. Er du usikker på når din bil skal kontrolleres? Kontrollmåneden bestemmes av siste siffer i registreringsnummeret, men det er lett å bli litt forvirret. Skilt som ender på 1 skal framstilles i januar, 2 i februar, 3 i mars, 4 i april, 5 i mai, 6 i juni, 7 i november (OBS!), 8 i august, 9 i september og 0 i oktober. Det finnes tre enkle måter å sjekke når din bil skal inn til kontroll.

Hvilke kjøretøy skal kontrolleres?

Kjøretøy med tillatt totalvekt 3500 kg eller mindre:

  • Kontrolleres første gang i det fjerde året etter registreringsåret
  • Deretter hvert andre år

Kjøretøy og tilhengere med tillatt totalvekt over 3500 kg, alle kjøretøy som er registrert for ti personer eller flere samt drosjer og ambulanser:

  • Kontrolleres første gang i det andre kalenderåret etter registreringsåret
  • Deretter årlig

Bevaringsverdige kjøretøy eldre enn 30 år, og er registrert som bevaringsverdig med påskrift i vognkortet med:   «Bevaringsverdig kjøretøy. Må ikke endres konstruktivt eller utseendemessig.»    og bruksbegrensning som vanligvis er beskrevet med teksten:       «Må bare benyttes -ved spesielle anledninger som f.eks. motorhistoriske samlinger og løp  -ellers leilighetsvis når bruken ikke er til unødig fare eller ulempe for annen trafikk.»

  • Kontrolleres når de er 35, 40, 45, og 50 år og deretter er de fritatt.
  • Endringer trer i kraft fra 1. oktober 2016.

Vi har flyttet!

Vi har i juni 2018 flyttet inn i større og mere moderne lokaler på Runni. Lokalene ligger i tidligere Kenmore`s fabrikk-bygg på Runni, nå KanmerA/S, og plasert vegg i vegg med Brukanes`s lokaler.

 

Nes Bilelektro A/S – et bilverksted i Bosch Car Service

Vi er et bilverksted i Bosch Car Service – den største, frittstående bilverkstedkjeden i verden. Hos oss kan du få utført alle typer bilreparasjoner og bilservice for alle bilmerker – bensin, diesel, hybrid og elektriske biler. Våre velutdannede teknikere kan utføre diagnose og kontroll av bilens elektronikk med Bosch’ avanserte testteknikk. Vi benytter bilreservedeler med Boschgarantert kvalitet. Det innebærer at du får minst like god kvalitet som på merkeverkstedet og at du kjører herifra med nybilsgarantien intakt. Velkommen till Bosch Car Service!